Twitter verpest verrassing Golden Globes

Het was geen onverdeeld voordeel dat de Golden Globes dit jaar op Twitter te volgen waren. Via het online sociale netwerk werden veel van de winnaars namelijk al bekendgemaakt voordat ze zondagnacht officieel op televisie waren aangekondigd. Dat schrijft de Amerikaanse krant USA Today.

Dat Ben Affleck de Globe voor beste regie won, was al twee minuten voordat Halle Berry de envelop openmaakte te lezen op Twitter. De winst voor comedyserie Girls was al drie minuten voor de aankondiging te lezen en dat Hugh Jackman won in de categorie beste acteur voor Les Misérables werd vier minuten van tevoren via Twitter bekendgemaakt. De Globe voor Claire Danes, voor haar rol in de dramaserie Homeland, werd 49 seconden van tevoren aangekondigd via Twitter. Die van Lena Dunham voor haar hoofdrol in Girls zo'n 21 seconden.

Bij de uitreiking van de Oscars wordt een vertraging van zeven seconden toegepast, zodat de uitzending iets achterloopt op de werkelijkheid. Op die manier kan de regie ingrijpen als filmmakers tijdens hun speech ineens 'ongepaste' dingen zeggen. In het verleden maakten onder anderen Marlon Brando, Susan Sarandon en Tim Robbins van het podium gebruik om hun politieke frustraties te etaleren.

Nu gaan stemmen op dat Twitter een dergelijke vertraging moet accepteren. Het zou dan echter om duidelijk meer dan zeven seconden moeten gaan.


Twitter verpest verrassing Golden Globes (Foto: Novum)