Veel rood op koude rode loper Golden Globes

Veel sterren kozen zondagnacht voor een rode of oranjerode jurk voor de uitreiking van de Golden Globes. Op de rode loper werd veel geklaagd over het weer in de Amerikaanse stad Los Angeles, dat kouder was dan normaal. De prijzen worden voor de zeventigste keer uitgereikt.

Silver Linings Playbook-actrice Jennifer Lawrence droeg een strapless oranjerode jurk van Dior. Ook tv-ster Zooey Deschanel koos voor strapless en rood met een jurk van Oscar de la Rente. Homeland-actrice Claire Danes beviel een maand geleden van haar eerste kindje, maar heeft haar oude figuur weer terug en droeg een rode overslagjurk van Versace

Naast rood, waren ook veel huidkleurige jurken op de rode loper te vinden. Amy Adams koos voor een huidkleurige zeemeerminnenjurk van Marchesa. Ook Megan Fox ging voor strapless en lichtkleurig in een jurk van Dolce&Gabbana.

De Britse zangeres Adele had op de rode loper van het prijzengala haar eerste publieke optreden sinds de geboorte van haar zoon in oktober. De zangeres is genomineerd voor een Golden Globe voor het nummer Skyfall dat hoort bij de gelijknamige Bondfilm.

Les Misérables-actrice Anne Hathaway koos voor een witte lange rok en strapless bovenstuk van Chanel. Jessica Chastain, die dit jaar te zien is in de Osama Bin Laden-film Zero Dark Thirty droeg een blauwe halterjurk die speciaal voor haar werd gemaakt door ontwerper Francisco Costa.

Ook Julianne Moore liet een jurk op maat maken. Zij mailde de bevriende Amerikaanse ontwerper Tom Ford die een zwarte jurk voor haar maakte met een witte afwerking rond de taille.

De Golden Globes worden vannacht uitgereikt door de journalistenvakbond Hollywood Foreign Press Association. De Amerikaanse comédiennes Tina Fey en Amy Poehler presenteerden het prijzengala voor de eerste keer. De drie voorgaande jaren nam Ricky Gervais de presentatie voor zijn rekening.


Veel rood op koude rode loper Golden Globes (Foto: Novum)