Louis C.K. in film van David O. Russell

De komiek Louis C.K. is toegetreden tot de cast van een film van David O. Russell (Silver Linings Playbook, The Fighter). Aan het project, voorlopig als American Bullshit bestempeld, zijn reeds Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams en Jeremy Renner verbonden.

American Bullshit, geschreven door Eric Singer (The International), is een verhaal over omkoping en misleiding. Louis C.K. zou de pivotale rol van een FBI-agent op zich nemen. De film focust op de fraudeur en zwendelaar Mel Weinberg (Bradley Cooper) die samenwerkt met de FBI om een landelijk corruptieschandaal op te lossen. Aangezien laatstgenoemde echt bestaat, evenals de zaak (ABSCAM), vertoont het project enkele gelijkenissen met het pareltje Catch Me If You Can van Steven Spielberg. Het valt te hopen voor David O. Russell dat hij zijn recente vorm kan vasthouden en Amerika's hofnar op de juiste manier weet in te zetten. Aangezien Russells laatste, Silver Linings Playbook, genomineerd is voor een Academy Award in meerdere categorieën, waaronder beste film, hoeven we ons vooralsnog geen zorgen te maken.

Louis C.K. is in Amerika inmiddels een van de grootste stand-up comedians. Dit komt vooral door zijn tv-show Louie, waarvoor hij vorig jaar een Emmy Award binnensleepte. In Louie wisselt Louis sketches uit zijn stand-up shows af met een gefictionaliseerd verslag van zijn dagelijkse leven. Ook het grote scherm is geen onbekende voor de grappenmaker. Zo acteerde hij onder andere al in Role Models en The Invention of Lying. Het definitieve bewijs van zijn acteertalent leverde hij onlangs in Hostel: part 2, waarin hij als louche zakenman in speedo bij het zwembad trachtte een backpacker te reserveren voor wat welverdiende amputaties.


Louis C.K. heeft het spelen van een agent al aardig onder de knie.

Over een eventuele verschijning van American Bullshit in de Nederlandse bioscopen is heden ten dage nog niets bekend. Desalniettemin is binnenwandelen in een willekeurige bioscoopzaal vaak al voldoende om een stevig staaltje Amerikaanse onzin voorgeschoteld te krijgen.