Dood Amy Winehouse opnieuw onderzocht

De dood van Amy Winehouse wordt opnieuw onder de loep genomen. De lijkschouwer die het lichaam van de vorig jaar overleden zangeres onderzocht, zou niet de juiste kwalificaties hebben gehad. Hoe de dood precies opnieuw wordt onderzocht, is niet bekend.

Winehouse werd vorig jaar in juli op 27-jarige leeftijd levenloos in haar huis gevonden. Het onderzoek wees uit dat ze was gestorven aan de gevolgen van alcoholvergiftiging.

Autopsieassistent Suzanne Greenaway, die was aangesteld door haar man, leidde het onderzoek naar de dood van Winehouse. Een maand nadat er vraagtekens werden gezet bij haar kwalificaties, stapte ze op. Haar man werd vervolgens geschorst, eerder deze maand nam ook hij ontslag.

Assistenten mogen in Groot-Brittannië pas als lijkschouwer aan de slag als ze minimaal vijf jaar ervaring hebben in de medische wereld. Greenaway was in Groot-Brittannië sinds 2009 actief als lijkschouwer.

Een woordvoerder van de familie van Winehouse laat weten dat de nabestaanden niet om een nieuw onderzoek hebben gevraagd.