[Video] Strakke kutjes rukken op

Dokters en gynaecologen over de hele wereld trekken fel van leer tegen een nieuwe trend. Steeds meer vrouwen willen een strakke vagina. En de leeftijd waarop dames een dergelijke cosmetische ingreep laten uitvoeren, komt steeds lager te liggen.

In Groot-Brittannië laten steeds meer tienermeisjes zich een designervagina aanmeten, zo meldt The Sun vandaag. Zo kregen maar liefst 343 meisjes van 14 jaar of jonger de afgelopen zes jaar een strak kutje. Volgens het Universitaire Ziekenhuis van Londen waren daar zelfs meisjes van negen lentes bij. Deze ingreep kost ruim 3.000 euro in een Britse privékliniek.

Ook aan de andere kant van de wereld is een labiaplastiek populair, zo meldt Fairfax New Zealand. In Australië laten veel meisjes, soms niet ouder dan 12, de boel beneden strakker trekken. De tienermeisjes komen vaak met hun moeder naar de dokter omdat de huidige cultuur nu eenmaal zo is dat een lichaam perfect moet zijn.

In Australië is het aantal cosmetische ingrepen tussen de benen in tien jaar verdubbeld. Iets dat Rita Butera van Women's Health Victoria tegen de borst stuit. "Er is een cultureel ideaal dat een vrouwelijke vagina klein, net, discreet en weggestopt moet zijn" , aldus de feministe. "Maar in werkelijkheid is er een natuurlijke diversiteit in vrouwelijke geslachtsorganen waar we vrouwen van bewust willen maken.''

De pornoindustrie zou de oorzaak zijn van deze trend, zo beweren experts volgens Next Media Animation. Artsen en activisten waarschuwen de vrouwen voor de risico's van het laten aanmeten van een designervagina. Zo zou een dergelijke ingreep kunnen leiden tot bloedingen, irritaties, infecties en zels permanente misvormingen.

Gelukkig heeft NMA.tv er een hilarisch filmpje van gebakken