Netsky is popidool in België

Netsky wordt in zijn thuisland België gezien als een waar idool. "Ik ben daar een soort popicoon", vertelt de drum and bass-dj aan Novum Nieuws. "Ik ben dat zelf ook nog niet gewend."

De 23-jarige Netsky, die eigenlijk Boris Daenen heet, merkt dat Belgen meer gewend zijn aan zijn muziekstijl dan Nederlanders. "Als ik in Nederland optreed, is er heel veel positieve energie", vindt de dj. "Het publiek heeft denk ik een hele tijd niet veel drum and bass gehoord, het zijn nog een soort 'virgins' op dat gebied."

"In België ben ik al heel succesvol", vervolgt Daenen, die remixen maakte voor onder meer Miike Snow, Pendulum en Jessie J. "Daar draaien ze me vaak op de radio en ben ik een soort popact."

Hoewel de Vlaming de hele wereld over toert met zijn muziek en regelmatig als een beroemdheid wordt onthaald, blijft hij naar eigen zeggen met beide benen op de grond staan. "Ze maken het artiesten echt naar de zin met een leuke backstage en je wordt wel eens met een mooie auto opgehaald", vertelt hij over de Verenigde Staten. "Maar het is ook een soort illusie waarin je leeft."

Volgens Daenen kom je in een andere wereld 'vanaf het moment dat je voet zet op Amerikaanse grond'. "In Miami heb ik het idee dat ik in een videospel ben beland. Ik zie het allemaal meer als een leuke vakantie en kom in Europa weer terug in de realiteit."

Netsky, die zaterdag in een uitverkochte Melkweg staat met een liveshow, ziet een groot optreden in Antwerpen volgend jaar 'een beetje als een droom die uitkomt'. "Als ik daar met de auto voorbijrijd, zie ik altijd die grote namen staan. Ik heb er nu al stress voor."