[WTF] Del Potro via Federer naar halve finale

Juan Martin del Potro heeft zich zaterdag geplaatst voor de halve finales van de ATP World Tour Finals in Londen. In poule B versloeg de Argentijnse tennisser titelverdediger Roger Federer in drie sets: 7-6 (3), 4-6 en 6-3. Federer was al zeker van een plek bij de laatste vier door overwinningen op David Ferrer en Janko Tipsarevic.

In de eerste set gingen de mannen vrijwel geheel gelijk op. De Zwitser kreeg wel drie breakkansen, maar wist daar geen gebruik van te maken. In de tiebreak, de vijfde in de laatste vier ontmoetingen tussen de twee, liet Del Potro een snel gepakte voorsprong niet meer glippen: 7-3.

De Zwitser brak de Argentijn snel in de tweede set en kwam vervolgens geen moment meer in gevaar. Del Potro brak op zijn beurt snel in de laatste set en liet zijn tegenstander niet meer in de buurt van een break komen.

De gehele mondiale top drie is vertegenwoordigd in de halve finales in de Engelse hoofdstad. Novak Djokovic en Andy Murray plaatsten zich eerder al. Wie het in de halve eindstrijd tegen wie opneemt wordt duidelijk nadat Ferrer en Tipsarevic het zaterdagavond tegen elkaar hebben opgenomen. De Spanjaard en de Serviër kunnen zelf een plaats in de halve finale echter vergeten.