Jamie Foxx gevraagd voor schurk nieuwe Spider-Man

De makers van The Amazing Spider-Man 2 lijken Jamie Foxx op het oog te hebben voor de schurkenrol. Dat zeggen bronnen tegen het Amerikaanse filmblad Variety. Naar verluidt zou het gaan om Electro, het door bliksem omringde personage dat elektriciteit kan manipuleren.

Foxx leek alvast een tipje van de sluier op te lichten via Twitter. "Heb me als Electro verkleed voor Halloween. Kostuum past me goed", schrijft de acteur, die bekend is van Collateral en die volgend jaar in Quentin Tarantino's Django Unchained te zien is.

Electro is het alter ego van Maxwell Dillon, een elektrotechnicus die door bliksem wordt geraakt en daarmee superkrachten krijgt. Behalve met Spider-Man krijgt hij het ook met verschillende Avengers aan de stok, waaronder Tony Stark/Iron Man. Hij duikt ook regelmatig op in andere stripreeksen, zoals The X-Men, waarin Magneto hem probeert te ronselen voor zijn mutantenclub.

Het verschijnen van Magneto in The Amazing Spider-Man 2 lijkt ook logisch gezien het eind van The Amazing Spider-Man. Nog na de aftiteling is te zien hoe de schurk Lizard in zijn cel wordt bezocht door een mysterieuze figuur, een scène waarin lichtflitsen en bliksem prominent aanwezig zijn.

Over de plot van The Amazing Spider-Man 2 is nog niets bekend. Wel is al bekend dat Andrew Garfield wederom de rol van Peter Parker en Spider-Man op zich neemt en Emma Stone en Shailene Woodley weer te zien zullen zijn als Gwen Stacy en Mary Jane Watson. De film verschijnt in april 2014 in de Nederlandse bioscoop.

Ook Jamie Foxx in 'Kane & Lynch' (Novum)