Dokter Ferrari: "Getuigenissen zijn vals"

In de rapporten van USADA over de dopingbeschuldigingen aan het adres van Lance Armstrong word vaak de naam genoemd van Michele Ferrari, de Italiaanse doktor die Armstrong zou bijstaan. Voor het eerst laat Ferrari nu van zich horen, namelijk via de website van zijn zoon.

"Het rapport van het Usada is opgebouwd rond valse getuigenissen van zes renners: Landis, Hamilton, Vande Velde, Hincapie, Leipheimer en Danielson", aldus Ferrari, die door het Usada levenslang geschorst is. "Maar er is geen objectief bewijs. Kennelijk was er nooit iemand anders aanwezig toen ik renners zogezegd doping toediende. Er is één uitzondering: Landis zegt dat hij erbij was toen ik bloed van Hincapie aftapte. Toch wel jammer dat Hincapie zich daar niets van kan herinneren."

Ook het feit dat er na 2005 nog sprake was van een professionele relatie spreekt Ferrari tegen. "De betalingen die ik toen kreeg waren achterstallige betalingen. Ik heb in de lente van dat jaar geen testen afgenomen van Armstrong, wel van Danielson. Misschien dat Armstrong daar ook was als trainingsmakker van Danielson, maar dat herrinner ik me niet meer."