Komedie Sorry wint 48 Hour-project

De Nederlandse film Sorry van Jeroen Houben heeft donderdagavond de eerste editie van het 48 Hour Film Project Rotterdam gewonnen. De korte komedie met Nasrdin Dchar, Joke Bruijs en John Buijsman ontving vijf onderscheidingen, waaronder die voor beste film, beste regie en beste acteur voor Buijsman. Dat laat de organisatie weten.

De jury prees de film onder meer om de originaliteit, de volgehouden komische toon, het bizarre uitgangspunt en de chemie tussen de drie acteurs. Als winnaar van de editie in Rotterdam zal Sorry meedingen naar de hoofdprijs van het festival in Hollywood. Aan die wereldfinale doen nog 120 andere stedenwinnaars mee.

Sorry vertelt het verhaal van een gezin dat zojuist door een auto-ongeluk om het leven is gekomen. Acteurs John Buijsman en Joke Bruijs spelen de ouders, Nasrdin Dchar speelt de zoon. De drie kibbelen in de auto na over de toedracht van het ongeluk en het verloop van hun verdere gezinsleven.

Aan 48 Hour Film Project Rotterdam deden 27 Nederlandse films mee. Aan het begin van de 48 uur ontvingen de filmmakers vier verplichte thema's die in hun film moesten terugkomen: een genre, een personage, een voorwerp en een zin. Vervolgens hadden de filmmakers twee dagen de tijd om een scenario te bedenken, alle opnames te maken en de montage af te ronden.


Komedie Sorry met Nasrdin Dchar wint filmprijs (Foto: Novum)