Apple wil met iPhone apparaten aansturen

Apple heeft plannen de iPhone om te bouwen tot een universele controller voor onder meer televisies, spelcomputers en alarmen. Het zou dan mogelijk zijn de PlayStation 3 en Xbox 360 volledig te besturen met de smartphone. Dat blijkt uit een patent dat Apple in maart geregistreerd heeft en donderdag werd gepubliceerd.

In het document wordt beschreven hoe de iPhone contact legt met verschillende apparaten, waaronder beamers, televisies, spelcomputers, thermostaten en elektronische sproei-installaties. Gebruikers kunnen in een applicatie een apparaat selecteren, waarna de iPhone geconfigureerd wordt als dienstdoende controller of afstandsbediening.

De applicatie moet het onder meer mogelijk maken een gamecontroller te kiezen. Zo kunnen klassieke spellen, die bijvoorbeeld gedownload kunnen worden voor de Xbox 360, met een ouderwetse controller worden gespeeld. De knoppen van de controller worden afgebeeld op het scherm van de iPhone.

Apple heeft de functies nog niet onthuld. Het bedrijf zou werken aan een nieuwe versie van de iPhone. Dit najaar komt het bedrijf met iOS 6, de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem.


Apple wil met iPhone apparaten aansturen (Foto: Novum)