Channing Tatum wordt Evel Knievel

Channing Tatum gaat Evel Knievel spelen in een biografische film over de Amerikaanse stuntman. De 32-jarige Tatum gaat de film ook produceren, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Evel Knievel was een waaghals die vooral bekend werd van de enorme sprongen die hij met zijn motor wist te maken. Daarbij had hij vaak een Amerikaanse vlag om. Niet alle stunts gingen goed, zo raakte hij een maand in coma na een sprong van 50 meter en brak hij 433 keer een bot. De stuntman overleed in 2007 op 69-jarige leeftijd.

Het onstuimige leven van Knievel is vaker onderwerp van een film geweest. George Hamilton kroop in 1971 in zijn huid voor de film Evel Knievel en de stuntman speelde zichzelf in de actiefilm Viva Knievel! Daarnaast zijn er een paar tv-films over zijn leven gemaakt. Nu is de beurt aan Channing Tatum.

De Amerikaanse acteur is momenteel in de bioscopen te zien in de remake van tv-serie 21 Jump Street en vanaf donderdag in de stripperfilm Magic Mike, dat losjes gebaseerd is op zijn eigen leven. Hij begint binnenkort aan de opnamen van Foxcatcher over het leven van worstelaar David Schultz. Daarnaast werkt hij aan nog zes andere films.

Tatum en Knievel