Green Day kondigt twee documentaires aan

Green Day komt niet alleen met drie nieuwe albums, maar kondigt ook twee documentaires aan. Een docu gaat over het wel een wee van de band tijdens de opnamen van de drie cd's en de andere over de dagen voor hun derde album Dookie uit 1994. Dat zegt frontman Billie Joe Amstrong tegen het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard.

"Het worden geen films waarin we allemaal zitten en vertellen", geeft Armstrong aan. "We willen ons rockleven laten zien terwijl we rocken en zo het verhaal tot stand laten komen in plaats van de geschiedenis op te sommen." De documentairemakers filmen ook bij optredens van de Amerikaanse band in Europa en Japan.

Filmmakers Tim Lynch, die ook de concertregistratie Green Day: Bullet in a Bible produceerde, en Tim Wheeler maken allebei een docu over de punkrockband. Sam Bayer, die ook een paar videoclips van de band opnam, regisseert de films.

De bedoeling is dat de film over de albumtrilogie in première gaat tijdens het Sundance Film Festival in januari. Het eerste album van de trilogie Uno! Dos! Tre! komt uit op 25 september.