[WBD] Serena pakt ook dubbeltitel met Venus

Serena Williams heeft zaterdag na de enkelspeltitel ook het vrouwendubbel gewonnen op Wimbledon. Samen met zus Venus klopte ze het Tsjechische duo Andrea Hlavackova en Lucie Hradecka in twee sets: 7-5 en 6-4. Voor Serena en Venus was het na 2000, 2002, 2008 en 2009 de vijfde Wimbledontitel. De beide zussen won ook de enkelspeltitel elk vijf keer.

In de eerste set serveerden alle vier de vrouwen uitstekend waardoor er lang geen kansen waren op een break. Pas bij een 5-5 stand was er een breakpunt voor de Williams zussen en de Amerikaanse vrouwen, die volgende maand op Wimbledon op jacht gaat naar hun derde olympische gouden plak als dubbel, benutten dat meteen. Vervolgens serveerden ze de set simpel uit.

In de tweede set kwam de break van Venus en Serena al in de vijfde game. Hlavackova en Hradecka verweerde zich vervolgens nog lang dapper, maar konden de achterstand niet meer goed maken. Op 5-4 was er een overtuigende lovegame voor de Amerikaanse vrouwen en kon Serena voor de tweede keer op de dag een trofee in ontvangst nemen.

Eerder zaterdag won de Canadese Eugénie Bouchard de meisjestitel op de All England Club. De nummer vijf van de plaatsingslijst was met 6-2 en 6-2 veel te sterk voor Elina Svitolina (3) uit Oekraïne.


Serena pakt ook dubbeltitel met Venus (Foto: Novum)