[WBD] Ferrer heeft geen moeite met Del Potro

David Ferrer heeft vandaag nagenoeg moeiteloos de kwartfinale van Wimbledon bereikt. De als zevende geplaatste Spanjaard versloeg in de vierde ronde Juan Martín del Potro in drie sets.

Ferrer begon slecht aan zijn servicebeurt in de eerste set, sloeg een aantal onnodige fouten en kreeg meteen twee breakpunten voor zijn kiezen. Die werkte hij echter gedecideerd weg, maar de game was nog lang niet afgelopen. Pas na zes keer deuce en dertien minuten spelen wist Ferrer zijn servicebeurt binnen te slepen.

Voor Del Potro was het meteen de laatste keer dat hij breakpunten zou krijgen in deze wedstrijd. Ferrer speelde goed, liep op elke bal en sloeg van tijd tot tijd schijnbaar onmogelijke winners. Bij een 3-2 voorsprong brak hij de service van de Argentijn en serveerde de set kalmpjes uit; 6-3.

Del Potro kwam er vervolgens niet meer aan te pas. Waar hij aanvankelijk twee servicebeurten op love won, moest hij hulpeloos toezien hoe Ferrer vrijwel elke rally naar zich toe trok. De Spanjaard sloeg daarnaast slechts acht onnodige fouten in de gehele wedstrijd, en won dan ook de tweede en derde set relatief simpel; 6-2 en 6-3.

In de kwartfinale neemt Ferrer het op tegen publiekslieveling Andy Murray. De Schot versloeg vandaag de Kroaat Marin Cilic.

Del PotroDel Potro was vandaag geen partij voor Ferrer (Foto: Pro Shots)