[WBD] Murray door zege op Cilic naar laatste acht

Andy Murray is dinsdag doorgedrongen tot de kwartfinale van Wimbledon. De Britse hoop op de eindzege ontdeed zich in drie sets van de Kroaat Marin Cilic (16): 7-5, 6-2 en 6-3. De wedstrijd werd hervat bij 7-5 en 3-1 in het voordeel van Murray, nadat regenval maandag spelbreker was. Murray (4) speelt bij de laatste acht tegen de winnaar van het treffen tussen David Ferrer (7) of Juan Martin del Potro (9).

Cilic en Murray begonnen vol goede moed aan de hervatting, maar waren al snel weer aan de weergoden overgeleverd. Na twee games begon het te regenen en konden de spelers de catacomben weer opzoeken. Murray leek de pauze het best verwerkt te hebben, want hij sleepte later door twee games op rij de tweede set met 6-2 binnen.

In de eerste game van het derde bedrijf verkeerde Murray in moeilijkheden, maar ondanks enkele breekpunten tegen behield hij zijn service. De Brit sloeg even later wel toe, waardoor hij op 5-3 voor de wedstrijd mocht serveren. Dat deed hij middels een lovegame met verve.

Door de uitschakeling van Rafael Nadal (2) ligt de weg naar de finale open voor Murray, die de laatste drie edities sneuvelde in de halve eindstrijd. Nadal was twee keer sterker dan de Brit.