Clijsters tevreden met progressie op gras

Kim Clijsters leeft met een goed gevoel toe naar haar laatste optreden op het gras van Wimbledon. De Belgische, die aan het eind van het seizoen een punt zet achter haar carrière, tankte in de tweede ronde van de Unicef Open in Rosmalen vertrouwen door met 6-2 en 6-1 Kateryna Bondarenko te verslaan.

"Het niveau dat ik al een paar weken tijdens de training heb, begin ik nu ook in wedstrijden te krijgen", zei Clijsters, die in de eerste ronde op het Brabantse gras tegen Romina Oprandi nog drie sets nodig had. "Ik stond nu veel zekerder op de baan en speelde agressiever. Bovendien lag de tegenstandster me goed."

Clijsters kan wat extra wedstrijdritme goed gebruiken. Ze sloeg het volledige gravelseizoen over om te herstellen van een in maart opgelopen heupblessure. "Het gevoel op de training is al een tijdje heel goed. Ik werk erg hard en dat betaalt zich nu gelukkig uit. Ik zit in de buurt van mijn beste niveau. Helaas heb ik dat door omstandigheden dit jaar nog niet veel kunnen laten zien."

Twee keer bereikte Clijsters de finale in Rosmalen. In 2001 verloor ze van haar landgenote Justine Henin, twee jaar later waren de rollen omgekeerd. "Of ik deze keer weer de finale haal? Dat zal je mij nooit hardop horen zeggen. Ik bekijk het stap voor stap."