Barman Haags steekvlamincident vrij

De 28-jarige barman van het Haagse danscafé waar begin juni een steekvlam zeven gewonden veroorzaakte, is op vrije voeten gesteld. Dat heeft de rechtbank in Den Haag beslist, meldt de advocaat van de man donderdag. De barman blijft wel verdachte in de zaak en moet zich later verantwoorden voor de rechter.

De man zat vast op verdenking van opzettelijke brandstichting met levensgevaar voor personen en goederen. Hoewel het OM het voorarrest wilde verlengen, besloot de rechtbank dit advies niet te volgen, vanwege onvoldoende aanwijzingen voor opzet. De eigenaar van het café werd vorige week vrijdag vrijgelaten, maar geldt ook nog als verdachte.

Mogelijk gaat het OM in beroep tegen de beslissing om de barman op vrije voeten te stellen, meldt de advocaat. Tot dusver is nog niet bekend of justitie daar gebruik van gaat maken. Wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak dient is ook nog niet bekend.

De barman van danscafé Havana voerde op 2 juni een act uit waarbij een brandbare vloeistof op een dienblad aangestoken wordt. Dat gebeurde vaker in het café als een bepaald nummer werd gedraaid. Die avond ontstond een grote steekvlam. Zeven klanten moesten met brandwonden naar het ziekenhuis.