[RG] S. Williams in eerste ronde onderuit

Serena Williams, één van de grote favorieten voor de titel bij de vrouwen, mag het grootste graveltoernooi ter wereld al na haar eerste wedstrijd weer verlaten. De Amerikaanse ging onderuit tegen de Française Virginie Razzano, de eerste keer dat ze een Grand Slam in de eerste ronde verliet sinds 2002.

Razzano, die zich gesteund zag door het thuispubliek, moest de eerste set inleveren met 4-6. Ook in de tweede set had de nummer 111 van de wereld moeite om mee te komen met de als vijfde geplaatste Williams, maar ze wist op de valreep een tiebreak af te dwingen. Die leek al snel in het voordeel van de Amerikaanse beslist te zijn: Williams kwam al snel op 5-1 en Razzano, die geplaagd werd door kramp, had moeite haar service te behouden. Toch won de Française alle achteropeenvolgende punten en won de tiebreak met 7-5.

In de beslissende set leek Williams de weg helemaal kwijt en Razzano stoomde al snel door naar 5-0. Williams beet echter van zich af en wist drie games terug te winnen, waarna een knotsgekke servicebeurt van Razzano volgde. Die game duurde 25 minuten en bevatte maar liefst 12 deuces. Beide speelsters verzuimden hun break- dan wel matchpoints te verzilveren en het werd dan ook een mentale uitputtingsslag. Uiteindelijk wist Razzano op haar achtste matchpoint de wedstrijd binnen te slepen.

De Française neemt het in de volgende ronde op tegen de Nederlandse Arantxa Rus.