[Play-offs] Uitslag RKC Waalwijk - Vitesse

RKC Waalwijk kan de droom om volgend seizoen Europees voetbal te spelen bijna uit het hoofd zetten. In eigen huis verloren de Brabanders in de play-offs met 3-1 van Vitesse. Wilfried Bony scoorde twee doelpunten voor de Arnhemmers die via Tomas Kalas op voorsprong waren gekomen. Krisztian Nemeth maakte tussendoor gelijk voor RKC.

In Waalwijk bleek al snel dat Vitesse gretig was. De Arnhemmers waren via Bony al in de derde minuut gevaarlijk, maar na de openingsfase wist RKC het duel te stabiliseren. De thuisploeg had echter wel het balbezit, maar wist nauwelijks kansen te creëren. Halverwege de eerste helft lukte dat Vitesse wel. Kalas volleerde vanaf 25 meter in de rechteronderhoek: 1-0.

Na rust ging RKC ook meer naar voren voetballen en de ploeg profiteerde van een lakser Vitesse. Tien minuten na de thee bekroonde Nemeth de inspanningen van RKC met de gelijkmaker. Lang duurde de Waalwijkse droom niet, want in de 69e minuut rondde Bony een counter van Vitesse koeltjes af. De Ivoriaan scoorde negen minuten voor tijd opnieuw.

RKC Waalwijk

1 - 3

Vitesse

 55' Németh    22' Kalas
 69' Bony
 81' Bony
 
 Gele kaart: Van der Heijden (Vitesse)
 
Stadion: Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 6.000
Arbiter: Van Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Martina
Drost
Van Mosselveld
Van Peppen
Stans (Németh/46)
Duits (Van Hout/82)
Braber
Meijers
Schet (Alakmak/46)
Ten Voorde
  Velthuizen
Van der Struijk
Kalas
Kashia
Van Aanholt
Van Ginkel
Hofs (Pröpper/64)
Van der Heijden
Ibarra
Bony (Havenaar/82)
Chanturia (Reis/72)