'Volledige details Xbox 720 uitgelekt'

De volledige details van de volgende generatie Xbox, de Xbox 720, zijn bekendgemaakt aan verschillende partijen. Dit schrijft website VG247 op basis van een aantal bronnen.

Volgens de bronnen van de website heeft Microsoft alle details bekendgemaakt aan een aantal partijen. Ook zou het bedrijf intern een release van de console hebben goedgekeurd voor Kerst 2013. De nieuwe console krijgt volgens zeggen naast een blu-rayspeler ook twee Graphics Processing Units. Volgens één van de bronnen is het 'alsof er twee pc's aan elkaar zijn geplakt.'

De GPU's zouden gelijkwaardig zijn aan de AMD 7000-serie, maar dan niet de AMD CrossFire of de Geforce SLI. de GPU's in de Xbox 720 moeten onafhankelijk van elkaar kunnen werken. Er zouden vier of zes CPU-kernen in de console komen, waarvan er één is gereserveerd voor de Kinect-controller en één voor het besturingssysteem.

Als anti-piraterijmaatregel vereist de Xbox 720 een continue internetverbinding. Ook zou volgens de bronnen het Kinect-systeem niet meer los zitten, maar komt het vast te zitten in het systeem zelf. De details zijn uitgelekt na een haastig verwijderde tweet van Sean Tracy, een technisch ontwerper bij Crytek, waarin hij aangeeft bij een 'Durango-bijeenkomst' in Londen is geweest in februari. Durango zou de codenaam zijn voor de nieuwe generatie Xbox.

De verwachting is dat Microsoft zelf niets zal aankondigen over de opvolger van de Xbox 360 voor 2013. Wel zijn er al meerdere ontwikkelaars die vacatures hebben geplaatst voor 'next-gen'- of 'future-gen'-technici.