Wilson en Galifianakis in film van Mad Men-maker

Owen Wilson en Zach Galifianakis hebben getekend voor de romantische komedie van Matthew Weiner. De man achter de tv-serie Mad Men werkt aan zijn speelfilmdebuut waarvoor hij tien jaar geleden het scenario schreef, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Ook Parks and Recreations-actrice Amy Poehler is in onderhandelingen voor een rol in You Are Here. De film gaat over een weerman die alleen met zijn beste vriend lol kan maken. Als die vriend een bedrijf en wat land erft van zijn vader, wordt de weerman gedwongen zijn leven te herordenen.

Het scenario van You Are Here kon zo lang op de plank blijven liggen, omdat Weiner bijna obsessief bezig was met iedere aflevering van Mad Men. Grote namen als Matt Dillon, Jack Black en Renee Zellweger waren aan het filmproject verbonden, maar de komedie kwam niet van de grond. Nu zijn Weinier en zijn producenten vastberaden in april te beginnen met de opnamen van de film.

Weinier heeft Mad Men over de musculaire reclamewereld van de jaren zestig bedacht en geschreven. Hij werkte daarvoor als schrijver voor The Soprano's. You Are Here wordt zijn eerste speelfilm. Eerder regisseerde hij een aantal afleveringen van Mad Men.


Wilson en Galifianakis in film van Mad Men-maker (Foto: Novum)