Monique Smit doet open sollicitatie Mini Playbackshow

Monique Smit en Tim Douwsma zouden graag de Mini Playbackshow terug op de buis willen brengen. "Ik zou het te gek vinden", bekent Douwsma aan Novum Nieuws.

"Ik vroeg Tim wat zijn droom was ooit nog eens te gaan presenteren", vertelt Monique. "Toen noemde hij de Mini Playbackshow. Heel toevallig is dat ook altijd mijn antwoord als ze het mij vragen."

Douwsma, die vorig jaar een hitje scoorde met Smit, denkt dat de comeback van de Mini Playbackshow veel kijkers kan trekken. "Kijk maar naar The Voice Kids. Dat is gewoon hele leuke televisie." De Mini Playbackshow, uit de koker van Henny Huisman, werd uitgezonden tussen 1983 en 1998. Ilse DeLange maakte haar debuut in het succesvolle kinderprogramma.

Hoewel Douwsma en Smit op een lijn zitten, hebben ze nog geen actie ondernomen. "We moeten eerst mensen vinden die er serieus werk van willen maken", zegt Monique. "En we zijn ook nog bezig met andere dingen, zoals Sterren.nl en mijn nieuwe album. Daar richt ik me voorlopig op. Dan zien we wel weer wat daarna gaat komen."