Wassenaarse politici met dood bedreigd

Twee lokale politici in Wassenaar zijn met de dood bedreigd naar aanleiding van de uit de hand gelopen borrel op het gemeentehuis van Wassenaar. Een van hen kreeg een vuurwapen tegen zijn hoofd gedrukt, schrijft De Telegraaf zaterdag.

Naar aanleiding van de borrel stelde fractievoorzitter van de Democratische Liberalen Wassenaar Ben Paulides raadsvragen. Sindsdien wordt hij met de dood bedreigd. Zijn assistent Ruud Ruigrok van de Werve werd staande gehouden door onbekende mensen en werd vervolgens met een pistool bedreigd. De twee politici hebben aangifte gedaan.

Bji het incident op het stadhuis zouden verschillende raadsleden, waaronder VVD-wethouder Henk de Greef, tot diep in de nacht hebben geborreld. Daarbij zou De Greef een vrouwelijk raadslid seksueel hebben geïntimideerd. De vrouw heeft aangifte tegen hem gedaan.

Paulides heeft uit voorzorg een brief aan zijn notaris afgegeven die pas openbaar mag worden gemaakt als hij niet meer leeft. "Voor het geval er iets gebeurt. In die brief staan veel meer dingen die het daglicht niet kunnen verdragen", zegt hij in de krant.

Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) onderzoekt wat er precies is gebeurd tijdens de nazit op het gemeentehuis. Het rapport waarin de integriteit van de betrokkenen centraal staat, moet binnen enkele weken worden gepresenteerd.