Molyneux weg bij Lionhead en Microsoft

Peter Molyneux heeft Microsoft en zijn eigen opgerichte ontwikkelstudio Lionhead verlaten. Dit heeft hij laten weten op Twitter.

"Ik heb het mooie verbazingwekkende Microsoft en Lionhead verlaten", tweet Peter Molyneux, de ontwerper van Fable, Populous, Black & White en Syndicate. "Nu voor iets echt geweldig, eng en dapper, een nieuw bedrijf genaamd 22 Cans". Hij heeft aangeven wel als creatief raadgever te blijven voor Fable: The Journey.

 "Met gemengde gevoelens heb ik de beslissing genomen om Microsoft en Lionhead Studios, het bedrijf dat ik samen heb opgericht in 1997, te verlaten", vertelt hij. "Ik blijf zeer gepassioneerd en trots op de mensen, producten en ervaringen die we gemaakt hebben; van Black & White tot Fable tot ons pionierswerk met Milo en Kate voor het Kinect-platform. Maar ik voelde dat de tijd rijp was om een nieuw onafhankelijk avontuur na te streven. ik wil graag het team bij Lionhead bedanken, maar ook onze partners bij Microsoft Studios voor hun steun, inzet en ongelooflijk werk door de jaren heen."

Microsoft laat weten: "Als mede-oprichter van Lionhead en een integraal onderdeel van Microsoft Studios, was Peter het creatieve brein achter de Fable-franchise en een van onze meest gepassioneerde en invloedrijke ontwikkelaars voor het Xbox 360-platform. Hij heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de game-industrie en we wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan."

Molyneux