Weer doden door tornado's in de VS

Voor de tweede keer in enkele dagen tijd worden delen van de VS getroffen door zwaar noodweer. Er werd gisteren al gewaarschuwd voor een gevaarlijke tornado-outbreak en op dit moment gaan de sirenes af in veel Amerikaanse dorpen. Ditmaal zijn vooral Indiana, Kentucky, Tennessee en Illinois het doelwit.

Op de live-beelden via Wave3 News volgen ze enkele grote tornado's die al flinke schade hebben aangericht. Lokale politiemensen laten via scanners al weten dat onder andere Henryville compleet is weggevaagd en dat ook andere dorpen zware schade hebben. Daaronder onder andere New Pekin, Nabb, Maryville & Owensboro. Bij Henryville zouden tientallen scholieren vastzitten in een school die volledig zou zijn verwoest.

Op dit moment zijn er gelukkig alleen nog maar meldingen van materiële schade en tientallen gewonden, maar nog geen doden. Onder andere Fort Knox ligt nog op de route van een tornado. Nog enkele uren zal hetzelfde gebied nog getroffen worden door zware onweersbuien die mogelijk tornado's voortbrengen. Voor de laatste ontwikkelingen, het volgen van chase teams, foto's en ook video's kan je ook hier terecht.

Update: 23.40 uur
De politie van Indiana heeft inmiddels laten weten dat er zeker zes doden te betreuren zijn. Gezien de immense schade in sommige dorpen is de verwachting dat het dodental de komende uren zal oplopen. Helikopterbeelden boven Henryville, die uitgezonden werden door CNN, lieten zien dat het hele dorp is weggevaagd. Volgens de laatste berichten zouden wel alle scholieren, die vast zaten in de Henryville school, veilig zijn. Ook het dorp Marysville zou volledig zijn verwoest.


Zojuist was live op tv te zien hoe zwaar noodweer over de metropool Nashville trok. De tv-studio werd live getroffen door golfbal-hagel maar gelukkig is de stad nog niet direct getroffen door een tornado. Wel sneuvelden ruiten door de enorme hagelstenen. De verwachting is dat het noodweer nog enkel uren voortduurt want ook in andere delen van het midwesten ontstaan nog altijd zware onweersbuien. Volgens het Amerikaanse accuweather zouden er tot nu toe 49 tornado's gespot zijn.