Famkes schoonmoeder hielp met regiedebuut

De schoonmoeder van Famke Janssen heeft haar geholpen met haar regiedebuut. "Als ik iets nodig had, dan regelde ze dat", bekent ze in een interview met Grazia. Volgens Famke kende schoonmoeder Mary iedereen in Oklahoma. "Brandweermannen en politieagenten gaven door haar allerlei wagens aan ons! Ze heeft ons veel geld bespaard."

Het debuut van de Nederlandse als regisseur gaat over de Oost-Europese Olive en haar zoon Bobby. Olive hoopt in de Amerikaanse staat Oklahoma aan haar criminele verleden te ontsnappen. Met de 11-jarige Bobby probeert ze een nieuw leven op te bouwen. Janssen heeft met haar vriend Cole Frates het scenario van de film bedacht.

Het 47-jarige model zegt dat ze altijd al een film over een buitenlander in Amerika heeft willen maken. "Ik wilde een beeld scheppen van The American Dream zoals alleen een buitenstaander dat kan." Janssen weet dat deze droom niet realistisch is. "Er is veel armoede in de Verenigde Staten. Voor veel mensen is zo'n droom helemaal niet bereikbaar."

Door de film stond de acteercarrière van Janssen een tijdje op een lager pitje. Maar ze stopt niet met acteren. "Ik ben in 2012 ook gewoon in drie films te zien."