'Gamer laat eigen arm afhakken door vriend' blijkt grap

Canadese tiener Ryan Dunham ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis nadat zijn arm is afgehakt door een vriend. Bizar genoeg is dit gebeurd op Dunhams eigen verzoek. De actie zou naar het schijnt geïnspireerd zijn door het spelen van het Japanse spel Katawa Shoujo.

In Katawa Shoujo, wat letterlijk vertaald misvormde meisjes betekent, draait het er om dat de speler gehandicapte schoolmeisjes verleidt en seks met ze heeft. Eén van de meisjes in het spel mist haar armen. De ouders van Dunham zijn geschokt over het bizarre incident. De moeder van de jongen heeft gezegd: "Ik snap niet waarom Ryan zijn leven heeft vergooid om zo'n stom spelletje. De mensen die deze rotzooi maken zouden zich moeten schamen."

Dunhams vriend heeft een houthakkersbijl gebruikt om de klap uit te delen. Het was blijkbaar de bedoeling dat hij beide armen zou afhakken, maar de vriend heeft in paniek de hulpdiensten gebeld nadat hij bijna de rechterarm eraf had gehakt. Ryan zelf had zich bewusteloos gedronken met een grote hoeveelheid alcohol. Hij heeft nog wel berichten aan zijn ouders en op Reddit en 4chan achtergelaten over zijn beweegredenen en dat zijn vriend geen blaam trof aan het hele gebeuren. De hulpdiensten hebben nog geprobeerd om de afgehakte arm te redden, maar waren niet in staat om deze weer aan het lichaam te hechten en moesten de arm amputeren.

Katawa Shoujo is een 'visuele roman', een nieuwe stijl videogame die populair is in Japan, waarbij een speler de gebeurtenissen leest in plaats van ze te spelen. Het spel heeft nogal een oproer online veroorzaakt nadat het eindelijk uitgegeven werd. Het spel was vijf jaar in ontwikkeling. Het spel werd gemaakt door een groep amateur-spelontwerpers en is gratis voor iedereen beschikbaar, ongeacht de leeftijd.

Update 22:16 uur
Inmiddels is gebleken dat het bericht, dat zelfs is overgenomen door CNN, een fake-bericht is. De grap, als je het zo kunt noemen, is inmiddels ook bevestigd door Amerikaanse gameswebsite Kotaku