Drankrijder krijgt werkstraf voor rammen tankshop

Een 57-jarige man uit Den Haag moet een werkstraf van 180 uur uitvoeren omdat hij in juni 2009 zijn bestelbus in dronken toestand een tankstation langs de A15 binnenreed. Een klant van het tankstation liep zwaar letsel op en er ontstond forse materiële schade.

De Hagenaar kreeg ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden opgelegd en mag een jaar geen voertuig besturen. De rechtbank in Arnhem legde vrijdag een zwaardere straf op dan de geëiste honderd uur werkstraf, gezien de ernst van zijn 'roekeloze' gedrag en de gevolgen voor het slachtoffer. Het feit dat het vonnis zolang op zich liet wachten werkte echter strafverminderend.

De chauffeur had op de dag van het ongeval niet aan het verkeer mogen deelnemen, oordeelt de rechtbank. Hij voelde zich ziek en erg moe en was bovendien onder invloed van alcohol.

Het ongeluk gebeurde op 9 juni 2009 bij tankstation Vaarakker, dat ligt ter hoogte van Opheusden in de gemeente Nederbetuwe. De Hagenaar reed eerst een andere auto aan. De bestuurder van deze auto, die aan het tanken was, kwam met de schrik vrij.

In het tankstation stond een man uit Geldermalsen die bekneld raakte tussen het busje en een koelkast in de winkel. Hij werd in shocktoestand met een beenbreuk naar een ziekenhuis gebracht. De chauffeur van het busje bleef ongedeerd.