Theo Maassen: We zijn allemaal prikkeljunks

Theo Maassen vindt dat veel televisieprogramma's en kranten rellerig zijn. "Maar het is ook lastig, omdat we allemaal prikkeljunks zijn", zegt de cabaretier voor de camera van Novum Nieuws. "We willen heftige, spannende, geile verhaaltjes horen de hele dag."

Maassen speelt in zijn nieuwe film Doodslag een ambulancebroeder die in zijn werk wordt belemmerd door asociale omstanders. Hij wordt opgeruid door een cabaretier, gespeeld door Gijs Scholten van Aschat, die bij De Wereld Draait Door zegt dat de ambulancebroeder van zich af moet slaan.

Van Aschat vindt net als de Eindhovense cabaretier dat in tv-programma's te weinig tijd is om onderwerpen goed te kunnen behandelen. "Het is moeilijk een genuanceerde mening op televisie te verkondigen, want daar is gewoon geen tijd voor." De 52-jarige acteur verwacht dat het medialandschap uiteindelijk zal veranderen. "Maar het zal echt zijn weerslag krijgen in de maatschappij en daar vind ik deze film een geweldig voorbeeld van."

In Doodslag loopt het uit de hand wanneer de ambulancebroeder wordt tegengewerkt door een groepje jongens en hij een van hen doodslaat. De 45-jarige Maassen vindt niet dat mensen het recht in eigen handen moeten nemen. "Ik zou dat toch een beetje bij de politie houden, die hebben een soort monopolie op geweld en volgens mij is dat wel goed geregeld."

Het scenario is geschreven door Marcel Lenssen, Maassen heeft zelf ook meegedacht over de film en ideeën aangedragen. Pieter Kuijpers, met wie de cabaretier in 2008 TBS maakte, regisseerde de film. Doodslag draait vanaf 12 januari in de bioscopen.


Theo Maassen: We zijn allemaal prikkeljunks (Foto: Novum)