Enorme brand in kantoorgebouw Hanoi

Een enorme brand in een kantoorgebouw in aanbouw in de Vietnamese hoofdstad Hanoi heeft donderdag een groot deel van het stadscentrum in dikke zwarte rook gehuld. Of er slachtoffers zijn gevallen is niet bekend, maar wel zijn dertig medewerkers van het staatsenergiebedrijf, dat het gebouw bouwt, gered. Zestien moesten naar het ziekenhuis, omdat ze rook hadden ingeademd.

Arbeiders zwaaiden met hun shirts vanaf een balkon op een van de bovenste verdiepingen van het gebouw om de aandacht te trekken. Anderen gebruikten mobiele telefoons en zaklampen om de hulpdiensten op hun benarde positie te wijzen.

De politie sloot het gebouw af en weigerde commentaar te geven. Uren nadat de brand was uitgebroken waren er nog steeds veel ambulances en brandweerwagens in het gebied. Ooggetuigen meldden vuur te hebben gezien in de kelder van het 33 verdiepingen tellende gebouw. Mogelijk hebben laswerkzaamheden de brand veroorzaakt.

De kantoortoren, die nog niet in gebruik is, wordt samen met een andere toren gebouwd voor het Centrum voor Telecommunicatie en Informatiemanagement van het Vietnamese staatselektriciteitsbedrijf, EVN.


Enorme brand in kantoorgebouw Hanoi (Foto: Novum)