Storm dreigt avondspits te verstoren

De storm die woensdagmiddag wordt verwacht kan de avondspits aardig in de war gooien. Vooral het vrachtverkeer kan last hebben van de windstoten tot 75 kilometer per uur, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

De storm bouwt naar verwachting vanaf het middaguur op. "Vanaf 16.00 uur zal het afnemen, dus het is moeilijk te voorspellen hoeveel last de avondspits hier van gaat hebben", zegt een woordvoerder.

De ochtendspits viel mede door het al onstuimige weer een behoorlijk stuk zwaarder uit dan verwacht. Op het hoogtepunt stond 309 kilometer file terwijl de VID op 265 kilometer had gerekend.

Op de A44 richting Amsterdam kwam het ter hoogte van knooppunt Burgerveen tot een kettingbotsing. Op de A2 gebeurden bij Zaltbommel en Waardenburg in beide richtingen een ongeluk. Door een fikse hagelbui tussen Vinkeveen en Abcoude was dezelfde snelweg wit geworden.

"En vanmiddag wordt het alleen maar erger", zegt een woordvoerder. De VID raadt weggebruikers aan de verkeerssituatie en de weersverwachting goed in de gaten te houden.