Jochie (15) succesvol geldvervalser

Wil je als jeugdig crimineel aan de bak komen, dan lijk je in Oostenrijk de meeste kans van slagen te hebben. Berichtten we gisteren al over een meisje dat op haar negende al drie ton had verdiend met wiethandel, vandaag nemen we een kijkje in Linz. Een jochie van 15 is daar opgepakt dat zeer succesvol bleek in het vervalsen van geld.

Het ventje had zich met behulp van een simpel handboek de techniek van valsmunterij eigen gemaakt. Met behulp van een kleurenprinter waren de eurobiljetten niet van echt te onderscheiden. Hij verfrommelde de briefjes waarna deze zonder problemen door de schoolkantine werden geaccepteerd.

Omdat er geen haan naar kraaide op school, besloot hij een stapje verder te gaan. Hij betaalde met de nepbiljetten eten bij een snackbar. Omdat ook de snackbar de nepeuro's zonder morren aannam, werd de jongen overmoedig. Hij drukte nog veel meer biljetten en verspreidde deze onder zijn vrienden.

De valsemunter werd dan ook snel opgepakt. De puber loopt nu de kans om voor vijf jaar achter tralies te belanden wegens het namaken van geld. Ook de school zal door de recherche worden onderzocht.