Geen The Fly 2 voor Cronenberg

Niet zo lang geleden maakte regisseur David Cronenberg bekend dat hij een vervolg wilde maken op zijn succesvolle film The Fly. Het scenario van de regisseur, die bij het grote publiek bekend werd met films als A History Of Violence en A Dangerous Method, zou gedeeltelijk een remake en gedeeltelijk een vervolgfilm gaan worden op de film uit 1986.

In The Fly zien we de lotgevallen van Seth Brundle (Jeff Goldblum), een wetenschapper die per ongeluk zijn DNA kruist met een huisvlieg. Wat dan volgt is op zijn minst verontrustend en zeer walgelijk te noemen, maar beslist niet verrassend als je nagaat dat de film werd gemaakt door de regisseur van klassiekers als Dead Ringers, Videodrome, Naked Lunch en Scanners. De film was een remake van de gelijknamige film van Kurt Neumann uit 1958 met Vincent Price.

Via de website van The Playlist vernemen we dat Cronenberg het script had afgemaakt en aan Fox had aangeboden maar dat de filmmaatschappij geen interesse had in het project. The Fly 2 mag dan voorlopig niet doorgaan, er is wel kans dat er een vervolg komt op Cronenbergs thriller Eastern Promises uit 2007. "Eastern Promises 2 might happen… there is a script that we all like, including Viggo [Mortensen], and Focus is interested." aldus de regisseur.


Ook deze scene haalde de film niet in 1986.