Ricky Gervais presenteert Golden Globes

Ricky Gervais gaat de Golden Globes toch weer aan elkaar praten. Dat kondigde de organisatie aan via Twitter. De 50-jarige komiek presenteerde de show al twee keer, maar liet eerder weten het daarbij te willen laten.

Gervais kreeg na de ceremonie in januari veel kritiek. Niet iedereen kon zijn grappen over beroemdheden waarderen. De Brit haalde onder meer uit naar Charlie Sheen, Mel Gibson, Bruce Willis en de organisatie van de Golden Globes. Voordat het hoofd van de organisatie, Philip Berk, opkwam zei Gervais: "Ik heb hem net van het toilet geplukt en zijn kunstgebit ingedaan."

Gervais kondigde woensdag aan dat hij niet van plan is de volgende keer minder valse grappen te maken. Hij plaatste op Twitter een link naar een Youtube-filmpje van zijn openingsmonoloog van januari, met de belofte het nog tien keer zo erg te maken. "Ik zeg het maar vast: alles jullie het niet leuk vinden: fuck you. En als jullie het wel leuk vinden: love you."

De organisatie gaf op haar website toe dat niet iedereen blij is met de terugkomst van Gervais. Met zijn 'botte oneliners gericht op beroemdheden, zette hij bij sommigen kwaad bloed', aldus de organisatie.

Begin dit jaar zei de komiek dat hij de show niet opnieuw wilde presenteren, omdat hij in zijn ogen het maximale eruit had gehaald. Er gingen toen al geruchten dat Gervais opnieuw was gevraagd.

De Golden Globes worden op 15 januari voor de 69e keer uitgereikt. De ceremonie wordt gehouden in het Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills. De Golden Globes worden na de Oscars beschouwd als de meest prestigieuze filmprijzen van de Verenigde Staten. Voordat Gervais als presentator werd aangetrokken, deed de ceremonie het meer dan tien jaar zonder gastheer.


Ricky Gervais presenteert Golden Globes (Foto: Novum)