Amsterdam wil extra eisen kinderopvang

De gemeente Amsterdam overlegt met kinderopvangorganisaties over aanvullende kwaliteitscriteria. De extra eisen moeten bovenop de huidige wettelijke eisen voor kinderopvang komen. Dat heeft wethouder Lodewijk Asscher (PvdA) woensdag gezegd tijdens een conferentie over de Amsterdamse kinderopvang.

Asscher, die jeugd in zijn portefeuille heeft, sprak onder meer over de noodzaak om de kinderopvang in Amsterdam naar een hoger plan te brengen. Burgemeester Eberhard van der Laan onderstreepte het belang van een goed bestuur bij kinderopvangorganisaties.

De extra criteria moet de kwaliteit van de crèches verbeteren. Zo moet kinderopvang een stuk veiliger worden, stelt de gemeente. Wat die bijkomende eisen zijn, is nog niet bekend. In totaal telt de hoofdstad ruim vierhonderd kinderopvanglocaties.

Amsterdam werd vorig jaar opgeschrikt door een grote zedenzaak. Hoofdverdachte Robert M. heeft bekend 87 zeer jonge kinderen seksueel te hebben misbruikt in de Amsterdamse crèches waar hij werkte, bij hem thuis, en op oppasadressen.


Amsterdam wil extra eisen kinderopvang (Foto: Novum)