Federer in twee sets langs Monaco

Roger Federer heeft vrijdag Juan Monaco verslagen op het masterstoernooi van Parijs. In de kwartfinale was Federer de ongeplaatste Argentijn met 6-3 en 7-5 de baas. In de halve finale treft Federer de Tsjech Tomas Berdych. Die won eerder vrijdag in drie sets van Andy Murray. Jo-Wilfried Tsonga bereikte de laatste vier nadat Novak Djokovic zich had teruggetrokken.

Federer keek tegen Monaco al snel tegen een break achterstand aan. Vanaf 3-1 achter schakelde de Zwitser echter een tandje bij en verloor geen game meer in de eerste set. In het tweede bedrijf kon Monaco beter meedoen en ging het lang gelijk op. Pas in de elfde game waren er voor het eerst breakpunten en die waren voor Federer. De Zwitser sloeg toe en serveerde de partij uit.

De zege betekende Federers achthonderdste als proftennisser. Daarmee staat hij zevende op de lijst van meeste profzeges. Jimmy Connors is de recordhouder met 1242. Ook Ivan Lendl passeerde de duizend, hij won 1071 keer. Guilermo Vilas (923), John McEnroe (875), Andre Agassi (870) en Stefan Edberg (806) wonnen ook vaker dan Federer.


Federer in twee sets langs Monaco (Foto: Novum)