Sony ziet Nintendo niet als bedreiging

PlayStationfabrikant Sony is niet onder de indruk van de onthulling van de Wii U, de nieuwe spelcomputer van Nintendo die volgend jaar op de markt moet komen. Jack Tretton, de bestuursvoorzitter van Sony's Amerikaanse afdeling, geeft in een interview met Forbes aan geen druk te voelen om met een nieuwe PlayStation-spelcomputer te komen.

Tretton denkt dat er best ruimte is op de markt voor de Wii U, maar is van mening dat de PlayStation 3 hetzelfde kan. "Gamen met HD-beelden deden wij in 2006 al", zegt hij in het interview. "Op dit moment kan niemand technisch doen wat wij met de PlayStation 3 kunnen."

Nintendo's nieuwe spelcomputer biedt een aanraakschermcontroller die, naast de Wii-afstandsbediening, gebruikt kan worden voor de besturing van spellen of het tonen van extra game-informatie. Sony heeft gesuggereerd dat hetzelfde mogelijk moet zijn met de Playstation Vita en de PlayStation 3. De Vita is de nieuwe draagbare spelcomputer van Sony die eind dit jaar in Japan op de markt moet komen.

De PlayStation Vita moet 249 euro gaan kosten, terwijl een PlayStation 3 op dit moment voor minimaal 300 euro over de toonbank gaat. Nintendo heeft de prijs van de Wii U niet bekendgemaakt.