Van Marwijk: "De spelers zaten er doorheen"

Bondscoach Bert van Marwijk was redelijk tevreden na het 0-0 gelijkspel tegen Brazilië. Oranje was voor rust de betere ploeg, maar moest in de tweede helft terug. Met hangen en wurgen bleef het uiteindelijk 0-0.

"Als je overal leest dat de tegenstander uit is op revanche en je speelt hier gelijk, hebben we het prima gedaan", zei Van Marwijk in gesprek met SBS 6.

"We hebben een goede eerste helft gespeeld, dat deden we volwassen. Het zou verdiend zijn geweest als we op voorsprong kwamen. De tweede helft was het omgekeerd. Ik zoek niet gauw naar excuses, maar de spelers zaten er na rust echt doorheen. Dat was ook de reden dat ik in korte tijd wat meer wisselde. Je zag dat we krachten tekort kwamen. Dan doe je alles minder en lever je simpele ballen in. Dat is normaal juist onze kracht."

"Deze tegenstander moest thuis winnen, dus er ontstond veel ruimte voor ons. Onze flankspelers hebben het helaas niet kunnen uitspelen", aldus Van Marwijk, die complimenten had voor het keepersoptreden van debutant Tim Krul. "Tim heeft het fantastisch gedaan. Het was een geweldige wedstrijd voor hem."