Uitslag Brazilië - Nederland

In Goiania is het oefenduel tussen Brazilië en Nederland geëindigd in een gelijkspel. In een herhaling van de kwartfinale van het WK vorig jaar speelden de ploegen 0-0 tegen elkaar.

In de openingsfase van de wedstrijd was Brazilië duidelijk de betere ploeg, kansen waren er echter nauwelijks. De eerste keer dat Nederland eruit kwam leidde wel direct tot een grote kans. Via Dirk Kuijt en Robin van Persie kwam de bal bij Ibrahim Afellay, maar zijn schot belandde op de benen van Júlio César. Daarna kregen beide ploegen enkele goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Namens Brazilië zeilde een schot van Neymar vlak langs de paal buiten bereik van de debuterende Tim Krul. Van Persie was nog het dichtst bij een doelpunt toen hij een indraaiende vrije trap van Kevin Strootman net naast kopte.

In de tweede helft waren de Goddelijke kanaries lange tijd oppermachtig. Al in de eerste minuut na rust stond Krul oog in oog met Neymar maar wist zijn inzet knap te keren. Enkele minuten later ging het bijna mis toen Krul zich verslikte in een verdekt schot van wederom Neymar, maar de Oranje-defensie schoot te hulp. Ook daarna bleef het kansen regenen en was het een klein wonder dat er niet gescoord werd.

Pas na de rode kaart van Ramires was de grootste dreiging verdwenen. Brazilië probeerde nog wel wat, maar gescoord werd er niet meer waardoor de wedstrijd eindigde in de stand waarmee deze begonnen was.