Drie doden bij schietpartij Zwijndrecht

Bij een schietpartij in een woning in Zwijndrecht zijn maandagochtend drie mensen om het leven gekomen. De 63-jarige hoofdbewoner raakte gewond en is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is stabiel. De politie heeft hem inmiddels gesproken.

De overleden slachtoffers waren allen meerderjarig, maar hun identiteit is nog niet vastgesteld. Berichten dat de slachtoffers uit Azerbeidzjan komen, kon de politie niet bevestigen.

De slachtoffers werden rond 10.30 uur gevonden in een flatwoning en portiek aan de Langeraarstraat. De gewonde man werd aangetroffen op de Turk, een straat in de omgeving van de Langeraarstraat.

De schutter is nog niet opgepakt, meldt een politiewoordvoerder. Een arrestatieteam werd ingezet, omdat de verdachte zich mogelijk nog in een flatwoning aan de Langeraarstraat op zou houden. Dat bleek niet het geval, wel werden daar de drie doden aangetroffen.

Over de oorzaak van de schietpartij is nog niets bekendgemaakt. De politie heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet en verricht sporen- en buurtonderzoek. De Langeraarstraat is daarvoor afgezet.

De melding over het schietincident kwam vanaf een adres aan de Turk.