Tung mag Indy 500 rijden

Ho-Pin Tung heeft een stoeltje weten te bemachtigen voor de Indy 500. Hij zal gaan rijden voor Dragon Racing dat met Sam Schmidt Motorsports een auto heeft ingeschreven. Normaal gesproken komt Tung in de Formule 1 uit voor het testteam van Lotus Renault GP. Hij wil de eerste Chinees worden die de prestigieuze race mag gaan rijden.

"Ik heb erg veel zin om samen met Schmidt Dragon Racing aan de Indy 500 deel te nemen. De steun voor mij is altijd erg groot geweest in China, en het is een eer om als eerste Chinese coureur deel te nemen aan deze speciale race, helemaal omdat het het honderdjarig jubileum is. Het zal zwaar worden, aangezien het mijn IndyCar-debuut is, maar Sam Schmidt heeft de laatste races in de Indy 500 erg goed gepresteerd. Verder hebben Jay Penske en Dragon Racing bewezen een competitieve auto op de baan te kunnen zetten. Ik heb dus erg veel vertrouwen in een goede kwalificatie," meldde Tung vandaag.

Mogelijk probeert nog een Chinese rijder zich te plaatsen voor de Indy 500, want onder de ingeschreven teams bevindt zich Team China. Wie er voor die renstal uit zal gaan komen is nog niet bekend.