Oorlogsheld Marco Kroon: Ik word erin geluisd

Oorlogsheld en verdachte in een drugszaak Marco Kroon zegt slachtoffer te zijn van een complot. "Ik word erin geluisd. Mensen proberen mij kapot te maken", verklaarde de militair maandag voor de rechtbank in Arnhem.

Kroon, de eerste militair die in 2009 de Militaire Willemsorde ontving, wordt verdacht van het bezit van stroomstootwapens en een kleine hoeveelheid harddrugs voor eigen gebruik. De militair, die in Den Bosch een café runt, stelt dat bezoekers mogelijk drugs in zijn drankje hebben gedaan. Kroon denkt dat lastige cafébezoekers, die hij ooit hardhandig het café heeft uitgezet, mogelijk wraak willen nemen. "Zij weten dat drugs en defensie niet samengaan."

Ook vertelde Kroon verschillende bedreigende sms'jes te hebben ontvangen waaruit zou blijken dat onbekenden hem een pootje willen lichten. De sms'jes zouden teksten bevatten als 'from hero to zero. We gaan je breken'. Ook zou de 40-jarige Bosschenaar thuis pamfletten hebben ontvangen met bedreigende teksten.

Voor de zaak tegen Kroon heeft de militaire kamer de hele dag gereserveerd. Maandagmiddag wordt een aantal getuigen gehoord. Waarschijnlijk wordt volgende week maandag de strafeis tegen de Bosschenaar bekendgemaakt.