Blizzard hoopt op succes The Old Republic

In een interview met MCV heeft Frank Pearce, mede-oprichter van Blizzard, gezegd dat ze hopen dat de game goed uit de bus komt. Dit omdat The Old Republic de meeste potentie heeft om de markt een steuntje in de rug te geven als concurrent van World of Warcraft. Pearce baseert dit op de manier waarop The Old Republic is gebouwd.

Het succes van World of Warcraft is volgens hem te danken aan het feit dat ze hebben "gebouwd aan een universum om een al bestaande franchise heen, die al dicht bij de harten van gamers ligt." Hij zei dat hetzelfde opgaat voor The Old Republic. "Deze game heeft de kans om de MMO-markt te laten groeien en is daarom heel belangrijk voor de industrie in het algemeen, in plaats van alleen EA."

CEO Mike Morhaime doet ook een duit in het zakje. "Het is een sterke franchise en Bioware is een goed ontwikkelaar. We hebben het er intern over gehad, en wij denken dat het een vermakelijke game wordt omdat het veel spelers trekt die MMO's nog nooit geprobeerd hebben. Of deze spelers MMO's leuk gaan vinden is daarom afhankelijk van deze ervaring."