FBI-agenten naar Peru voor laptop Van der Sloot

Agenten van de FBI reizen af naar Peru om een laptop van Joran van der Sloot te onderzoeken. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN op basis van documenten van de rechtbank in Lima.

Van der Sloot is de hoofdverdachte in de verdwijningszaak van de Amerikaanse Natalee Holloway. De tiener verdween tijdens een reis op Aruba in 2005. De Nederlander is de laatste persoon die met Holloway werd gezien.

De FBI zou op zoek zijn naar aanwijzingen die kunnen helpen bij het oplossen van de zaak. Van der Sloot wordt door de Verenigde Staten ook verdacht van oplichting en afpersing. Hij zou ruim 250.000  dollar van de familie van Holloway hebben gevraagd in ruil voor informatie over de plek waar haar lichaam begraven zou liggen.

Uit het rechtbankdocument blijkt dat de FBI-agenten maandag een ontmoeting hebben met twee agenten van de technische afdeling van de nationale Peruaanse politie op het hoofdkantoor in Lima. De Amerikaanse agenten krijgen tijdens deze ontmoeting toegang tot de harde schijf van de computer en mogen forensisch onderzoek doen op de laptop.

Van der Sloot zit in Peru vast op verdenking van de moord op de 21-jarige Stephany Flores. Van der Sloot hangt een straf van dertig jaar cel boven het hoofd, als het aan de Peruaanse aanklager ligt. Zijn advocaat is echter van mening dat de Nederlander de Peruaanse eind mei vorig jaar in een hotelkamer in Lima niet doelbewust om het leven bracht. Volgens hem was sprake van een 'crime passionel'. Voor een crime passionel staat in Peru een gevangenisstraf van vijf jaar.


Het net rond Joran lijkt zich steeds verder te sluiten (Foto: Novum)