Brand bij metaalfabriek Botlek

Bij een fabriek in het Rotterdamse Botlekgebied woedt donderdagavond een brand. Bij de brand kwam aanvankelijk veel rook vrij en kampte de omgeving met stankoverlast, maar omstreeks 20.30 uur was dit zo goed als voorbij, meldt een woordvoerder van de politie. Niemand is gewond geraakt en er is geen gevaar voor de omgeving.

De brand brak aan het begin van de avond uit toen een pers naast een loods van het bedrijf aan de Quebecstraat vlam vatte. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Het vuur woedde bij Jewo Metaal, dat groot en grof ijzeren afval van bijvoorbeeld vliegtuigonderdelen verwerkt.

Bij de verwerking wordt onder meer radioactief materiaal uit de ijzeren onderdelen gefilterd. Dit materiaal ligt in de loods, maar is op geen enkele manier bij de brand betrokken geweest. "Daarbij is het goed afgedekt", zegt de politiewoordvoerder.

Omstreeks 20.30 uur legde de brandweer een grote schuimdeken over de brandende pers, waardoor dit vuur zo goed als uit is. Wel is er nog brand in een naastgelegen ondergrondse tanker met hydraulische olie. Wanneer de brandweer verwacht dit vuur geblust te hebben, is nog onduidelijk.