Verbouw Stedelijk Museum 4,5 miljoen duurder

Bouwbedrijf VolkerWessels wil 4,5 miljoen euro extra voor het afmaken van de verbouwing van het Stedelijk Museum in Amsterdam. De aanneemsom komt 4,5 miljoen euro hoger uit vanwege de opstartkosten, de intensivering van de bouw en het overnemen van de risico's van werk dat al is uitgevoerd. Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam bevestigt een bericht hierover dinsdag van de Amsterdamse zender AT5.

Of VolkerWessels het museum af gaat bouwen, is nog onduidelijk. De gemeenteraad buigt zich woensdag over de kwestie. De verbouwing ligt sinds half februari stil na het faillissement van hoofdaannemer Midreth.

De verbouwing laten afmaken door VolkerWessels heeft de voorkeur van het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam, maar er zijn ook nog andere opties. Zo kan worden gekozen om de verbouwing opnieuw Europees aan te besteden. Daar gaat volgens het college echter een lange tijd overheen en de prijs die eruit komt is onzeker.

Daarnaast zou de gemeente het Stedelijk Museum in eigen beheer kunnen afbouwen, maar daar komen te veel risico's bij kijken, vindt het Amsterdamse college. VolkerWessels wil daarentegen bijna alle risico's overnemen en kan vrijwel direct beginnen.

Wanneer de gemeenteraad exact een besluit neemt over het afmaken van de verbouwing is nog onduidelijk.