The Old Republic verschijnt eind 2011

Het online rollenspel Star Wars: The Old Republic verschijnt eind volgend jaar. Dat schrijft het Britse vakblad MCV op zijn website in een artikel over gamestudio Bioware. Eerdere berichten over een release in de lente of zelfs het begin van 2012 worden hiermee tegengesproken.

Bioware heeft drie spellen in ontwikkeling. Het fantasierijke rollenspel Dragon Age 2 is vanaf maart verkrijgbaar, terwijl het derde deel van het sciencefictionrollenspel Mass Effect in oktober of november wordt verwachten. Star Wars: The Old Republic moet na Mass Effect 3 en voor het einde van het jaar uitkomen, schrijft het vakblad.

De gamestudio zet Star Wars: The Old Republic neer als een online spel dat sterk draait om het verhaal. Zo heeft de gamestudio alle dialogen uit de game opgenomen, krijgen spelers keuzes voorgeschoteld in deze dialogen en hebben de gemaakte keuzes consequenties voor het verloop van het spel. Centraal in de game staat de strijd tussen de Sith Empire en de Jedi Republic. Deze oorlog speelt zich 3500 jaar voor de komst van Darth Vader af.

Uitgever Electronic Arts maakte in mei bekend dat het bedrijf nog nooit zoveel geld heeft geïnvesteerd in een game als in Star Wars: The Old Republic. Naar verluidt zou het gaan om 100 miljoen dollar.

The Old Republic is niet het eerste online rollenspel gebaseerd op het Star Wars-universum. Sony Online Entertainment bracht in 2003 de game Star Wars Galaxies op de markt. De pc-game kent een dalend aantal actieve spelers, maar kan nog altijd gespeeld worden.