Activision klaagt EA aan

Het begint bijna een slechte soap te worden, maar Activision is duidelijk niet blij met Jason West en Vince Zampella en hun handelen. Deze mannen waren vroeger verantwoordelijk voor Infinity Ward en daarmee de helft van de Call of Duty-serie. Activision richt zijn pijlen dit keer echter op EA.

Dit doen ze door EA aan te klagen en een schadevergoeding van 400 miljoen te eisen. EA zou Jason West en Vince Zampella in juli 2009 hebben geprobeerd weg te lokken bij Activision, waarbij COO John Schappert hen benaderde via email. Hierna volgde een meeting waarbij West en Zampella met een privéjet naar EA CEO John Riccitiello werden gebracht.

Ondertussen zijn West en Zampella Respawn Entertainment begonnen en hebben een deal gesloten met EA. Er is nog geen game uit voortgekomen terwijl Call of Duty en/of Modern Warfare zorgen voor een miljoenenomzet. Het lijkt erop dat Activision er alles op alles aan doet om hun markt veilig te stellen of daar compensatie voor te ontvangen.

Het is aan de rechter om te beslissen of EA daadwerkelijk iets verkeerds heeft gedaan. Het staat echter als een paal boven water dat Activision en Respawn Entertainment geen grote vrienden gaan worden.