Square Enix denkt aan Move

Final Fantasy XIV, de nieuwe MMORPG in de Final Fantasy-serie (XI was de vorige) zal alleen uitkomen op de PS3 en PC. Hiromichi Tanaka, producer voor FF XIV, geeft aan dat Square Enix op het moment geen plannen heeft voor een Xbox 360-versie van de MMORPG, Square Enix en Microsoft zijn daarentegen nog wel in overleg over deze game.

Final Fantasy XIV kwam op de E3 met een nieuwe trailer, deze werd getoond met een resolutie van 1080p, de PS3-versie van de game zal dit niet kunnen, die zal max 720p ondersteunen om functionaliteit van de game te kunnen waarborgen. De pc-versie zal als je pc wel krachtig genoeg is 1080p ondersteunen en er zal ook een optie komen om meerdere schermen aan te kunnen sluiten om het spel te spelen.

Voor de Playstation 3-versie zal er wel gekeken worden naar Move-ondersteuning, maar dit zal alleen gedaan worden als er een mogelijkheid is. De game staat namelijk al gepland voor een release dit jaar dus voor move support zullen we nog even geduld moeten hebben.

Final Fantasy XIV staat gepland voor dit jaar en de PC- en PS3versie zullen verder identiek zijn, bekijk hieronder de E3 trailer.